Ποδηλατοπορεία Μοσχάτου-Ταύρου

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 19 Ιουνίου, 2020 - 18:30


Μετά το Δήμο Αγίων Αναργύρων, Καματερού, σειρά έχει ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου. Συνεχίζουμε τις ποδηλατοβόλτες μας, κάθε φορά και σε ένα Δήμο του λεκανοπεδίου της Αττικής. Η συμμετοχή του κόσμου, που κάθε φορά είναι και πιο μεγάλη, μας ενθαρρύνει, μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε και ταυτόχρονα «μεταφέρει» μηνύματα αισιοδοξίας, προτρέποντας παράλληλα τον κόσμο που μας βλέπει και επιμένει… ακόμα στο αυτοκίνητο, να το ξανασκεφτεί!

Όπως όλες οι πόλεις του κόσμου πήραν δραστικά και άμεσα μέτρα κατά του κορωνοϊού, ώστε οι μετακινήσεις να γίνονται ασφαλείς και χωρίς συγχρωτισμό, έτσι κι εμείς εδώ στα Νότια, επιβάλλεται να δώσουμε ακόμα περισσότερο πράσινο φως σε λωρίδες κυκλοφορίας, για πεζούς, ποδηλάτες, ΑΜΕΑ, να εφαρμοστεί και να διασφαλιστεί το ελάχιστο όριο ταχύτητας στα 30 χλμ. και παράλληλα δυνατότητες σύνδεσης του υπάρχοντος ποδηλατικού δικτύου με τον Πειραιά (μέσω πάρκου ΣΕΦ), με την Καλλιθέα και το Νέο Φάληρο με δυνατότητα εξόδου στην οδό Πειραιώς.

Είναι αδιαπραγμάτευτο ότι ο ήδη υπάρχων ποδηλατόδρομος- πεζόδρομος, δεν φτάνει να καλύψει την δίψα για άθληση, τρέξιμο, βόλτες και για τόσα ποδήλατα μικρά και μεγάλα, που στις μέρες της πανδημίας φάνηκε ότι ήταν εμφανέστατο!

Ευχή όλων μας, να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αθήνας με τα έκτακτα μέτρα που αποφάσισαν και οι υπόλοιποι Δήμοι του λεκανοπεδίου της Αττικής που τα τελευταία χρόνια ασφυκτιούν από το μποτιλιάρισμα, το συνωστισμό και το καυσαέριο... Δεν σταματάμε να φωνάζουμε, να απαιτούμε και να διεκδικούμε το χώρο, το δρόμο, τη λωρίδα που δικαιωματικά μας ανήκει. ΝΑΙ στην κανονικότητα αλλά ας αφήσουμε πίσω μας τα λάθη του παρελθόντος, έχοντας καλύτερες προϋποθέσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας και δίνοντας έμφαση στην ποιότητα ζωής και στην ασφάλεια των κατοίκων.

Γιατί το Ποδήλατο δεν είναι μόνο μέσο άσκησης και διασκέδασης… Είναι Όχημα, είναι Μεταφορικό Μέσο!
Θέλουμε να ποδηλατούμε απολαμβάνοντας την κάθε μας μέρα με ασφάλεια!

Οφείλουμε να κάνουμε την μετάβαση στην Επόμενη Μέρα με κατοίκους σωματικά και ψυχικά Υγιείς! Γιατί... Γιατί.... Γιατί..... #BETTERbyBIKEgr #ΚΑΛΥΤΕΡΑμεΠΟΔΗΛΑΤΟ

Ραντεβού για όσους-ες θέλουν και μπορούν, την Παρασκευή 19-06-2020 στις 18:30, εκκίνηση στις 19:00, στην πλατεία της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης.

Προσυγκεντρώσεις:

16:50 Μαρούσι, πλατεία Ηλεκτρικού σταθμού
17:30 Φάρος Ψυχικού, στις Ομπρέλες
18:00 Ομόνοια, στο Πεντακυκλο του Ζογγολοπουλου

ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα

Ποδηλάτ-ισσ-ες

ΦΙΛΟΙ του ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

Μαμάδες στο Δρόμο

Οι Ποδηλάτες του 2ου (Πειραιάς)

Ποδήλατο και Ηλιούπολη - Αττικής

ΠοδηλατοΔρώ

Μεσοποταμία Μοσχάτο (Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου)

Αρχεία: