ΠΑΜΕ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. 9 ΜΑΪΟΥ 2024

ΠΟΔΗΛΑΤΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε! – o Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Αττικής (www.dad.gr) έκανε πετάλι και είδε στην πράξη τα οφέλη του ποδηλάτου.

Για μία ώρα, την Πέμπτη 9 Mαΐου, ο Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι περιηγήθηκαν στους δρόμους της πόλης τους με ηλεκτρικά ποδήλατα και διαπίστωσαν στην πράξη τα σημαντικά οφέλη της μετακίνησης με πετάλι!
Επρόκειτο για την δράση «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» που υλοποιείται με πρωτοβουλία του συλλόγου αστικών ποδηλατών Aττικής "ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα" υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικής Ποδηλασίας (www.eoap.org.gr) με την υποστήριξη των Kosmoride (www.kosmoride.gr) Dintello (www.dintelloconsulting.com) και www.stampsystem.gr.
Στην πρεμιέρα της δράσης - που έχει στόχο να παροτρύνει τις δημοτικές αρχές να υλοποιήσουν ποδηλατικές υποδομές και να βάλουν το ποδήλατο στη ζωή των κατοίκων - ο Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Αττικής Στέλιος Μαμαλάκης, δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και μέλη της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας, είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν στην πόλη με τα ηλεκτρικά ποδήλατα που παραχώρησε η Kosmoride.
Οι άνθρωποι του Δήμου είδαν, ιδίοις όμμασι μάλιστα, ότι η μετακίνηση με ποδήλατο ή ηλεκτρικό ποδήλατο στην πόλη είναι εφικτή! Ότι μπορεί ο καθένας να κάνεις τις δουλειές ή τη βόλτα του στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του.
Διαπίστωσαν ότι το ποδήλατο είναι ένας τρόπος μετακίνησης που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, προκαλεί τη μικρότερη δυνατή όχληση, ωφελεί την υγεία. Κατάλαβαν με αυτή τη βιωματική δράση πως το ποδήλατο βελτιώνει την ποιότητα ζωής στις πόλεις.
Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στο Δημαρχείο ανάμεσα σε εκπροσώπους της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας και τον Δήμαρχο Στ.Μαμαλάκη και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην υλοποίηση και άλλων εκδηλώσεων και δράσεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το ποδήλατο.
O Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης μετά την ολοκλήρωση της δράσης «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» χαρακτήρισε την περιήγηση στην πόλη με ηλεκτρικό ποδήλατο «μία ευχάριστη εμπειρία» την οποία θα συνιστούσε σε οποιονδήποτε. «Κάναμε έναν πραγματικό γύρο της πόλης. Ούτε κουράστηκα. Ούτε ίδρωσα. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να πάρει το ποδήλατο και να πάει στη δουλειά του με αυτό. Δεν είναι μόνο ένα μέσο αναψυχής. Είναι ένα εργαλείο που μπορεί να το χρησιμοποιεί ο καθένας στην καθημερινότητά του» υπογράμμισε. Δήλωσε δε πως ο Δήμος είναι πρόθυμος να υλοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις με «πρωταγωνιστή» το ποδήλατο, ενώ δεν απέκλεισε και τη δημιουργία ενός ποδηλατικού δικτύου στην πόλη που θα ήταν ενταγμένο σε μία ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας Παναγιώτης Πιτσιλός δήλωσε: «Χαίρομαι που ο Δήμαρχος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ανταποκρίθηκαν και έτσι ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που απευθύνεται και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους πολίτες. Η βιωματική εμπειρία αποτελεί το ιδανικό μέσο για την κατανόηση των δυνατοτήτων της ποδηλατικής μετακίνησης στο πλαίσιο της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη».
Στον σχεδιασμό της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ είναι η υλοποίηση της δράσης «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» και σε άλλους Δήμους, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις προσπάθειές της σε συνεργασία με πολλούς φορείς για την υλοποίηση ποδηλατικών υποδομών.
Πάμε με ποδήλατο Δημαρχε! Αλλάζουμε τις πόλεις. Με το ποδήλατο!