Κωνσταντίνος Αθανασόπουλος, υποψήφιος δημ. σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Αναναγνωστόπουλου


Α. Αυτά που θα προτείνω είναι:
α) να ξεκινήσει η ωρίμανση των έργων που απαιτούνται για την πλήρη ένταξη του ποδηλάτου στο δήμο Αχαρνών, αλλά και
β) ΑΜΕΣΑ να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κίνησης με ποδήλατο σε δρόμους χαμηλής κυκλοφορίας αυτοκινήτων με μικρές παρεμβάσεις χαμηλού κόστους που να εξασφαλίζει από όλες τις γειτονιές του δήμου προς το κέντρο και τους σταθμούς του προαστιακού την ασφαλή κίνηση με ποδήλατο.
γ) Πύκνωση των δρομολογίων του προαστιακού Αθήνα - Αχαρνές (γραμμή Χαλκίδας), ώστε να εξασφαλιστεί τουλάχιστον ανά 30 λεπτά σύνδεση του σχεδόν πολυπληθέστερου δήμου της Αττικής με το κέντρο της Αθήνας.
δ) Διαβούλευση με τον ΟΑΣΑ για τη δυνατότητα εισόδου του ποδηλάτου στα λεωφορεία στις ορεινές γραμμές του δήμου ή και δημιουργία τοπικών δημοτικών γραμμών με τη δυνατότητα εισόδου του ποδηλάτου.
ε) Επέκταση της πεζοδρομημένης περιοχής του κέντρου, είσοδος των αυτοκινήτων στο κέντρο μόνο για παρκάρισμα. στ) Δημιουργία περιμετρικών του κέντρου περιοχών στάθμευσης για αυτοκίνητα με δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου.

Β. Σας βοήθησε το ποδήλατο να ασχοληθείτε με τα κοινά;
Ναι, βοήθησε ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος συχνά αναφέρει σε συζητήσεις ότι εκτιμάει το γεγονός της μετακίνησής μου με ποδήλατο και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήθελε να κατέλθω με το ψηφοδέλτιό του.