Μαρία Σιώτου, υποψήφια Δήμαρχος Δήμου Παπάγου-Χολαργού, συνδυασμός «8 προτάσεις για μία βιώσιμη πόλη»Α. Τι θα προτείνετε για το ποδήλατο και τη μετακίνηση με ποδήλατο στον Δήμο ή στην Περιφέρεια αν εκλεγείτε;  

Είμαστε υπέρμαχοι της Βιώσιμης Κινητικότητας για να κάνουμε την γειτονιά μας πιο φιλική και πιο ζωντανή. Και ένας από τους τρόπους της βιώσιμης μετακίνησης είναι το ποδήλατο. Η Βιώσιμη Κινητικότητα προσβλέπει στην εκτροπή της σημερινής χρήσης του Ι.Χ. σε εναλλακτικές μετακινήσεις. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πεζοδρόμια και ποδήλατο. Με λίγα λόγια υποδομές. Αρχικά προγραμματίζουμε να φτιάξουμε έναν μεγάλο ποδηλατόδρομο που θα διαπερνά τον Δήμο Παπάγου Χολαργού από άκρη σε άκρη και θα συνδέει σχολεία, γήπεδα και πάρκα. Παράλληλα θα δημιουργήσουμε υποδομές ποδηλάτου μέσα και γύρω από τα σχολεία. Και ταυτόχρονα θα βάλουμε και την κυκλοφοριακή αγωγή για το ποδήλατο στα σχολεία. Έχουμε στόχο το 15% της μετακίνησης που γίνεται σήμερα με το Ι.Χ. να γίνεται με το ποδήλατο εντός του Δήμου.    

Β. Σας βοήθησε το ποδήλατο να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Σίγουρα ναι. Οι αναμνήσεις της φιλικής γειτονιάς που είχαμε και προσπαθούμε να επαναφέρουμε είναι γεμάτες βόλτες με το ποδήλατο. Ανέμελα χρόνια σε μια ήσυχη γειτονιά όπου το ποδήλατο αποτελούσε το βασικό μέσο μεταφοράς. Χωρίς άγχος και κινδύνους. Ένα τέτοιο τοπίο προσπαθούμε να επαναφέρουμε και επειδή βλέπουμε πόσο ωραίες γίνονται οι ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες δίνουν συνεχώς χώρο στο ποδήλατο, αποτελεί ένα όραμα για μας.