Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2022

Aγαπητοί/ες φίλοι και φίλες συν-ποδηλάτες/ισσες
Η εκδήλωση αυτή αφορά την πανελλαδική ποδηλατοπορεία που φέτος θα γίνει στις 2/10/2022 και θα εκκινήσει από την πλατεία Συντάγματος στις 11:30 το πρωί.
Στο τέλος της δημοσίευσης μπορείτε να βρείτε το αρχείο της αφίσας της εκδήλωσης αν θέλετε να την τυπώσετε.
Τον χάρτη της διαδρομής μπορείτε να τον βρείτε: Εδώ είναι ο χάρτης της διαδρομής και
το βίντεο - πρόσκληση μπορείτε να το δείτε στο https://youtube.com/shorts/XvoyuYs_VE0?feature=share
Βοηθήστε να διαδοθεί το γεγονός και στα δίκτυά σας.

Παράκληση από την Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας - Ε.Ο.Α.Π.
Το υλικό από την ποδηλατοπορεία (φωτό/βίντεο κλπ κλπ) μόλις ολοκληρωθεί, το θέλουμε!
Στείλτε μας τα αρχεία ή στείλτε μας το λινκ να τα κατεβάσουμε, στο info@eoap.org.gr ώστε να κάνουμε ένα συνολικό "ρεπορτάζ".
Το αίτημά μας φέτος είναι να προχωρήσει η Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο. Η Εθνική Στρατηγική ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, από το ΥΠΕΝ ως μελέτη/draft, δόθηκε στη συνέχεια στο Υπ. Μεταφορών αναγνωρίζοντας την αρμοδιότητά του το οποίο εδώ και 11 μήνες δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ. Η Εθνική Στρατηγική είναι ένα κείμενο "στόχων" και "οδηγιών" που προβλέπει συνολικά μέτρα και στόχους και καλύπτει όλους τους τομείς ενδιαφέροντος για το ποδήλατο (παιδεία, κίνητρα, στόχοι υλοποίησης υποδομών, προτάσεις τροποίησης ΚΟΚ κ.α.) και λειτουργεί ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ στην προσπάθεια διάδοση της ποδηλατικής μετακίνησης. Όλες οι ποδηλατικά σοβαρές χώρες έχουν τέτοια στρατηγική, ορισμένες εδώ και χρόνια: https://ecf.com/groups/national-cycling-strategies-europe. Χώρα με Εθνική Στρατηγική για το Ποδήλατο σημαίνει χώρα που ενδιαφέρεται πραγματικά για την αύξηση της ποδηλατικής μετακίνησης και όχι ασύνδετα και άσχετα έργα/μέτρα "βιτρίνας".
Η Ελλάδα (μετά την πρωτοβουλία του ΥΠΕΝ πριν από 3 χρόνια) είναι στο "κίτρινο", αλλά αν το Υπ. Μεταφορών δεν ανταποκριθεί στο αίτημά μας, πολύ φοβόμαστε ότι πρέπει να εισηγηθούμε "κόκκινο" στην επόμενη αναθεώρηση της κατάστασης... (πράσινο είναι οι χώρες που έχουν Εθν. Στρατηγική, κίτρινο που φτιάχνουν, και κόκκινο που δεν υπάρχει τίποτα).
Επικοινωνήστε την Π.Π. όσο μπορείτε (τοπικό ραδιόφωνο/τηλεοράσεις/έντυπα/social). Είναι η πρώτη χρονιά μετά τον κορωνοϊό και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει καλή συμμετοχή.
Στην Αθήνα, η Ομοσπονδία θα πάει στο Υπουργείο Μεταφορών με το αίτημά μας στις 2/10, μετά την ποδηλατοπορεία της Αθήνας. η κατάθεση των αιτημάτων μας θα μεταδοθεί live από το facebook μας.
Οι συμμετέχοντες έχουν την αποκλειστική ευθύνη της συμμετοχής τους. Τυχόν ανήλικοι θα πρέπει απαραιτήτως να συνοδεύονται από ενήλικα που επίσης θα έχει την ευθύνη τους

Αρχεία: