Ολοκληρώθηκε η πρώτη ποδηλατοβόλτα μετά την άρση των μέτρων στο Βόρειο Άξονα

Με μεγάλη επιτυχία και ασφάλεια διοργανώσαμε την πρώτη μετά τα μέτρα για τον κορονοϊό ποδηλατοβόλτα στην διαδρομή που σχεδιάστηκε ο Βόρειος Αξονας – Ποδηλατόδρομος της Αττικής. Από την Κηφισιά, μέχρι την Περιφέρεια Αττικής στην Λ. Συγγρού.
Η συμμετοχή ποδηλατών από 6 έως 80 ετών απέδειξε για μια ακόμη φορά το βασικό μας μήνυμα, ότι η μετακίνηση στην πόλη με το ποδήλατο δεν χρειάζεται ιδιαίτερες φυσικές δυνάμεις , αλλά μόνο αλλαγή στις αντιλήψεις μας.
Εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές οι ποδηλάτες/τισσες θα μπορούν να κινηθούν με ασφάλεια, άνεση, και αξιοπιστία στους χρόνους τους, παρατηρώντας τοπία και όμορφες λεπτομέρειες, που δεν μπόρεσαν ποτέ να δουν μέχρι σήμερα.
Μας υποδέχτηκε στην πόρτα της Περιφέρειας Αττικής ο Νίκος Παπαδάκης Αντπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ο οποίος μετέφερε την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Αττικής και την δέσμευσή του για την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων υποδομών για την ανάπτυξη της Αστικής Ποδηλασίας στην Αττικής. Για τον σκοπό αυτό έχει δεσμεύσει από το ταμείο της Περιφέρειας, 30 εκατομμύρια ευρώ για την δημιουργία 100 χιλιομέτρων ποδηλατοδρόμων.
Η ΠοδηλΑττική Κοινότητα, ευχαριστεί και συγχαίρει, όλους όσους συμμετείχαν στην 1η Ποδηλατοβόλτα και ενώνει την φωνή της μαζί τους για να κάνουμε την Αττική μια Βιώσιμη, Ευρωπαϊκή και Ανθρωποκεντρική Περιφέρεια.